Företagskarta ska sälja regionen

En ny digital karta ska ge en snabb överblick över Öresundsregionens lediga tomter, utbyggnads- och verksamhetsområden, skriver nyhetsbrevet Nytt från Öresund. Förhoppningen är att den ska locka företagare till främst Malmö och Köpenhamn.

Kartan har tagits fram av Malmös och Köpenhamns gemensamma projekt ”Partnerskap för tillväxt”, som ska stärka samarbetet mellan städerna och få dem att gemensamt arbeta för att främja tillväxten och sysselsättningen i Öresundsregionen.

– Nu tar vi ytterligare ett steg för att fördjupa vårt samarbete med Köpenhamn och för att tillsammans skapa en attraktiv tillväxtregion, kommenterar Malmö stads kommunstyrelseordförande Illmar Reepalu (S) i ett pressmeddelande.

Utöver en digital karta där lediga tomter, utbyggnads- och verksamhetsområden är utmärkta ska det även tas fram en papperskarta där infrastruktur, universitet och högskolor finns med. De båda varianterna, som är tänkta att lanseras under våren 2013, ska främst fungera som marknadsföring mot verksamheter och investerare som visat intresse för att etablera sig i Öresundsregionen. /Jennie Larsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: