Fira Rapidus 20-årsdag den 29 januari!

I januari får Rapidus handla på Systembolaget. Ja, vi har alltså festen onsdagen den 29 januari denna gång, trots att födelsedagen är den 24.

Tiden för festen är 18.00. Pembert & Gustafsson är värdar i Lokal 17, på bottenvåningen i Studiohuset.

Inbjudan kommer i början av januari men lägg redan nu in datumet i kalendern!

Jan Wifstrand, Rapidus vd och grundare, hur togs Rapidus emot vid lanseringen i januari 2000?

– När vi startade år 2000 dömdes vi ut direkt av ett antal gratismatadorer på nätet. De finns inte kvar. Vi flyger fortfarande, som en humla på mediehimlen. Mest intressant med Rapidus är kanske att vi har förflyttat medieuppmärksamheten väsentligt, till ”small and growing is beautiful". Nu finns det ju en hel hop som försöker bevaka det som ingen bevakade förr.

Vad är hemligheten bakom att en nischprodukt överlevt så länge?

– 20 år är en lång tid. Vi har fixat denna resa för att vi tänker som AC/DC. Kör dina grundackord och gör det riktigt bra. Var konsekvent, börja inte med softa ballader när det är hårdrock som du kan. Det här är som ett rockband. De flesta medlemmarna byts ut och det kommer nya, vitala hjältar in. Men Keld Broksø, vår Danmarksredaktör har varit med ända sedan ett par öl i Nyhavn 1999. Respekt. Och Kristoffer Lindblad har plåtat fler profiler i det sydsvenska näringslivet än någon annan.

På festen utses också Årets Rapidusföretag 2019, priset har delats ut varje år sedan 2001. Hur har det gått för de tidigare vinnarna?

– Ett par vinnare har gått under. Men de flesta är succéer som sedan satt feta avtryck både nationellt och internationellt.

Niclas Lindstrand

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: