Finn Lauritzen lämnar Öresundskomiteen

Öresundskomiteens direktör Finns Lauritzen lämnar sin post vid årsskiftet. Det framgår av ett pressmeddelande som gick ut under eftermiddagen.

Lauritzen avgår mitt under formeringen av den nya organisationen Greater Copenhagen and Skåne Committee, som Öresundskomiteen infogas i.

finn_lauritzen– Jag har haft fyra spännande år i Öresundskomiteen, med ett gott samarbete med ledande regions- och lokalpolitiker. Jag är glad att fått sätta fokus på den stora potential som är styrkan i det dansk-svenska samarbetet som stadigt fått Öresundsregionen att i allt högre grad fungera som en stark metropol, säger Lauritzen i pressmeddelandet.

Den nya organisationen som formellt bildas i november kommer att ha ett större fokus på näringslivet och utländska investeringar än vad Öresundskomiteen har haft.

Finn Lauritzen ska efter han lämnat sin tjänst att starta eget och jobba med rådgivnings- och konsultverksamhet.

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: