Evolva till börsen med tresiffrigt miljonbelopp

Danskgrundade bioteknikbolaget Evolva med huvudkontor i schweiziska Basel har tagit in motsvarande 190 miljoner svenska kronor från nya och befintliga investerare. Det var enligt plan, och pengarna ska framför allt användas till köpet av det schweiziska läkemedelsföretaget Arpida.

Affären innebär en genväg in på den schweiziska börsen för Evolva, eftersom Arpida är noterat men har förlorat nästan hela aktievärdet sedan bolaget misslyckades med att få sin nya produkt godkänd på den amerikanska marknaden i våras.

Bland Evolvas tidigare investerare finns Sunstone Capital, som deltog även denna gång. Nya investerare är Auriga Partners, Vinci Capital och Wellington Partners. Evolva utvecklar småmolekylära läkemedel med hjälp av genteknik i jästsvampar och har kvar en dansk forskningsavdelning. Där arbetar omkring 10 av de 70 anställda. /LK

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: