EU-miljoner på plats för innovationscheckar inom vattenteknik

I somras fick Ideonbaserade Win fyra miljoner kronor i EU-bidrag för att hjälpa fram nya lösningar inom bland annat vattenrening. Merparten ska gå till så kallade innovationscheckar åt små- och medelstora företag, alltså bidrag till att utveckla och utvärdera nya lösningar på gamla problem.

Nu inleds den första ansökningsomgången för innovationscheckarna, som är på uppåt 60.000 euro styck. Satsningen är en del av EU-projektet Neptune, som är fokuserat på korskopplingar av tekniken inom rymdfart, jordbruk och vattenhantering.

Ett typexempel är Malmöbolaget Orbital Systems, som är ett av alumnibolagen från Win. Verksamheten fungerar som en företagsaccelerator för vattenrelaterade innovationsbolag och finansieras huvudsakligen av medlemsavgifter från bland andra VA Syd, E.on och Sydvatten. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: