Erik Olausson ny chefredaktör på Rapidus

Kristian Svensson lämnar Rapidus och rollen som chefredaktör och utgivare. Tar över gör nyhetschefen Erik Olausson. Han går in som redaktör redan idag och axlar manteln som utgivare från den 1 april.

Kristian Svensson har jobbat med Rapidus i tio år och senaste sex åren ansvarat för nyhetstjänsten som utgivare och chefredaktör. Han har nu beslutat att gå vidare till ett jobb som kommunikatör på Sparbanken Skåne.

Kristian portratt2– Det känns fantastiskt att ha varit med och lyft Rapidus till den etablerade nyhetstjänst det är idag. Under mina år som utgivare har vi haft flera riktigt stora scoop, som även fått internationellt genomslag. Jag tänker bland annat på våra avslöjande om Apples uppköpsaffärer i Skåne. Men nu ska det bli enormt roligt att gå vidare till en ny utmaning, säger Kristian Svensson.

Han kommer fortsätta jobba med Rapidus fram till maj månad, då han börjar på Sparbanken Skåne med placering på det nyöppnade huvudkontoret i Lund.

– Erik Olausson är väl rustad att ta över, det är helt lugnt, säger Jan Wifstrand, Rapidus grundare. Och Kristian Svensson har gjort ett kanonjobb, bara att önska lycka till. Vi börjar vänja oss vid att andra aktörer rekryterar våra medarbetare, så nu blir det transfersummor i fortsättningen. För att tala fotbollsspråk så är Kristian Rapidus sista Bosman-fall.

Erik Olausson, som tar över som chefredaktör och utgivare, är 34 år gammal och har arbetat med Rapidus sedan 2007. Han är civilingenjör i grunden och har läst journalistik vid Lunds universitet.

Erik Olausson_liten– Det känns utmanande, men framförallt spännande att bli chefredaktör. Det är ingen smal sak att ta över efter Kristian Svensson men efter åtta år på Rapidus, varav fem som nyhetschef, kan jag verksamheten utantill och hade inte tagit jobbet om jag inte var övertygad om vår förmåga till framtida stordåd, säger Erik Olausson.

Förutom Rapidus nyhetstjänst ingår även nyhetsbyrån Nytt från Öresund i Rapidus kärnverksamhet. Erik Olausson tar över som utgivare även där.

Rapidus

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: