Ericsson bränner 2,6 miljarder på modemen

Den ekonomiska bakgrunden till Ericssons beslut att helt lägga ner utvecklingen av LTE-modem framträdde tydligt i kvartalsrapporten som släpptes på fredagsmorgonen. Modemverksamheten, som huvudsakligen bedrivs i Lund, beräknas ha en rörelsekostand på 2,6 miljarder kronor under 2014, skriver bolaget. Det kan jämföras med intäkterna hittills i år på blygsamma 100 miljoner kronor för segmentet.

690 fast anställda i Lund blir av med jobbet i samband med nedläggningen. Av dem beräknas 450-500 få jobb inom radioutveckling istället.

Totalt steg Ericssons försäljningsintäkter något under trejde kvartalet jämfört med samma period förra året till 57,6 miljarder kronor. I gengäld sjönk nettoresultatet med 13 procent till 2,6 miljarder. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: