Eon tar över laddstolpar

Eon köper 770 laddstolpar för elbilar i Danmark från konkursade Better Place. Eons vice vd i Sverige, Anders Olsson, förklarar för Nytt från Öresund att han ser satsningen ur ett Öresundsperspektiv.

– Vi ska nu lära oss det här med laddstolpar i Köpenhamn, vilket längre fram kan komma hela Öresundsregionen till del. Vi ser att vi kan utveckla Skåne och Danmark som en sammanhängande region, säger Anders Olsson till NFÖ.

Han ger dock inget rakt svar på när Eon ska gå igång med laddstolpar i Skåne. Istället efterlyser han mer konkreta insatser från svenska politiker.

– Det är ett annat läge i Danmark än i Sverige. Danmark är väldigt orienterade runt elbilar med bland annat statliga subventioner. Svenska politiker har inte varit så tydliga. Här har vi mest pratat.

De 770 laddstolparna finns primärt i Köpenhamn men även i stöder som Århus och Aalborg. De köps loss från konkursboet efter dansk/israeliska Better Place, som gick omkull i slutet av maj. Enligt uppgift hade då 800 miljoner dollar i riskkapital satsas i verksamheten. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: