Enzymatica ökar på den svenska marknaden

Medicinteknikbolaget Enzymatica i Lund ökade nettoomsättningen till drygt 59 miljoner kronor under 2017. Samtidigt minskade förlusten till -31 miljoner.

Omsättningsökningen beror till stor del på försäljningen av bolagets förkylningspreparat i Sverige, Tyskland och Danmark, uppger Enzymatica i sin bokslutskommuniké, som publicerades under onsdagen.

Under 2017 tecknades ett avtal med tyska läkemedelsbolaget Stada om försäljning av Enzymaticas produkt ColdZyme i Tyskland, Belgien och Österrike. Avtalet är Enzymaticas första utomlands och, utöver den svenska marknaden, anledningen till att nettoomsättningen ökade till 19 miljoner kronor under fjärde kvartalet 2017.

Enzymatica tillverkar ett förkylningspreparat, som säljs på apotek, i form av munspray baserat på enzym från djuphavstorsk.

Bolaget grundades 2007 och är sedan 2015 noterat på First North. Enzymatica sysselsätter 21 personer. Vd är Fredrik Lindberg. Enzymatica har även ett isländskt dotterbolag. /Emily Binks

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: