En tordyvel mot strömmen

Junebug är namnet på en amerikansk skalbagge med tordyveln som närmaste svenska släkting. Junebug är också namnet på ett halvårsgammalt datorspelsföretag som nyligen flyttat in på Malmöinkubatorn Minc.

Vad säger namnet om ett företag? VD Ola Holmdahl berättar för Rapidus att valet föll på Junebug eftersom det är ett gulligt namn som lockar folk att le. Med andra ord, i en bransch där konkurrenterna heter sådant som Massive Entertainment, Zero Point, Star Vault och Oxeye, med Ola Holmdahls ord "testosterontunga namn", har Junebug valt en egen väg.

Och Ola Holmdahl antyder att namnet ska reflektera det ännu hemliga onlinespel som enligt planen presenteras till hösten.

Junebug har bara ett problem med sitt namn. I efterhand har de googlat hur skalbaggen egentligen ser ut. "Fruktansvärt ful", säger Ola Holmdahl. /AP

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: