Emeet till Helsingborg

Sveriges största konferens för e-handlare lämnar första gången Stockholm och lägger sitt nästa evenemang i Helsingborg. 

Emeet arrangeras av ehandel.se, en organisation och forum för svenska e-handlare, med bas i Helsingborg. 

– Vi har under våra sju år alltid hållit till på Postens huvudkontor i Stockholm, men det finns en efterfrågan bland medlemmarna på att hålla en konferens söderut. Då finns det egentligen två städer att välja mellan, men efter vi sonderat terrängen fastnade vi för Helsingborg, säger Michael Wiktor, vd för ehandel.se. 

Konferensen arrangeras på Helsingborgs arena i början av april och väntas locka till sig mellan 250-300 e-handlare.

Nyheten att vårens möte läggs på hemmaplan framfördes på ett frukostmöte för stadens näringsliv, där Helsingborgs stad också presenterade sin satsning för att växla upp tillväxten.

Den innebär bland annat att stadens näringslivskontor ska arbeta mer strukturerat och uppsökande för att locka kompetens, kapital och företag till Helsingborg. För detta har en nyckelrekrytering gjorts i Alexandra Werner Hallonkvist, som tidigare jobbat med export- och investeringsinsatser hos Invest in Skåne. 

En ny engelskspråkig webbsida speciellt inriktad mot företag och investerare har också lanserats (invest.helsingborg.se) som ett led i att vässa kommunikation och information till redan befintliga och eventuella inflyttande företag.  

Kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (M)  tryckte i sin presentation hårt på Helsingborgs möjligheter att locka globala aktörer. 

– Helsingborg smäller inte så högt i ett internationellt perspektiv, men som en del av Greater Copenhagen kan vi nå ut som en större spelare. 

Jennie Lorentsson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: