Dubbelt upp för danskt mobilsurf

En majoritet av danskarna använder internet i mobiltelefonen. Det är mer än en fördubbling jämfört med för två år sedan. Mest populärt är att använda mobilen för navigation, men att skicka och ta emot e-post samt läsa nyheter är också vanligt, enligt siffror från Danmarks Statistik.

En del av förklaringen är att fler personer i dag har smartphone, jämfört med för två år sedan. Men enligt mobilexperten Torben Rune, vd för rådgivningsföretaget Netplan, är det bara en del av förklaringen. Folk även har blivit bättre på att använda sina telefoner.

– Det kommer inte att dröja länge förrän turisterna helt slutar stå och kladda med stadskartor och istället låta sig guidas runt med hjälp av sin telefon. Det har jag sett under ett besök i Rio. Där gick alla turister runt med sin smartphone som turistguide, säger han till Børsen.

Han förutser även att nästa stora förändring kommer när det går att betala med smartphonen. Idag använder knappt var femte den mobila internetbanken i sin telefon. Totalt 97 procent av den danska befolkningen mellan 16 och 74 år har idag en mobiltelefon, skriver Nytt från Öresund. /Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: