Dubbelseger för skånska utvecklare

Malmöbolagen Illusion Labs och Mediocre tog i kväll hem varsin seger i speltävlingen International Mobile Gaming Awards på mobilmässan i Barcelona. Illusion Labs fick priset som bästa sportspel för sitt spel Touchgrind BMX och Mediocre vann kategorin casualspel – enkla småspel – för brandsläckningsspelet Sprinkle.

– Det känns fantastiskt att vinna. Vi jobbade med spelet i nio månader innan vi släppte det, och vi vi känner att det redan vid lanseringen var rejält genomarbetat, säger Marcus Dawson, utvecklare på Illusion Labs.

Spelet lanserades i maj förra året och har sedan dess haft flera hundratusen nedladdningar på Apples App Store. I december lyfte Apple fram spelet som ett av årets tre bästa spel, vilket ledde till ett rejält uppsving för intresset. Under jul var också då som spelet sålde som allra bäst. Jim Winberg, som också är utvecklare, säger att Illusion Labs om några veckor kommer med ytterligare ett nytt spel som man hoppas mycket på. 

Mediocre startade så sent som förra året och bolagets första spel, Sprinkle, har redan laddats ner flera miljoner gånger.
Även Mediocre håller på med ett nytt – hemligt – spel, som dock inte är lika nära lansering som Illusion Labs. Just idag lanserar för övrigt Mediocre en version av Sprinkle som är speciellt utvecklad för Mac.

– Det här är vårt första stora spelpris och det är en bekräftelse på att vi är på rätt väg, säger Henrik Johansson, som tillsammans med Dennis Gustafsson grundat bolaget.

 
Vinnarna på plats i Barcelona. Text och bild: Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: