Drott ny vd på Respiratiorius

Johan Drott är ny vd på forskningsbolaget Respiratorius i Lund. Han tar över efter Jörgen Gustafsson som dock blir kvar som rådgivare med fokus på strategiska licensförhandlingar.

Drott har tidigare varit innovationschef vid Lunds universitet, forskningschef på Gambro inom behandlingssystem och vd för Valcuria som ifjol köptes upp av Respiratorius. Närmast kommer han från uppdraget som verksamhetsledare för Biofilms – Research Center for Biointerfaces vid Malmö högskola.

– Johan Drott har unik insikt i våra läkemedelssubstanser och kliniska försöksverksamhet för behandling av diffust storcelligt B-cellslymfom. Som vd för Respiratorius kommer han intensifiera arbetet med det viktiga fas I/IIa-projektet (VAL-001) för lymfom, där vi har som ambition att bredda användningen av vår läkemedelskandidat inom onkologi och utöka antalet sajter för nuvarande och framtida kliniska studier, säger styrelseordförande Christer Fåhraeus i ett pressmeddelande. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: