Drog in 50.000 till racingteam – via e-post

Medieprofilen och Twitterkändisen Morris Packer från Vejbystrand ska ställa upp i ett Grand Prix för stora elektriska motorcyklar. Därefter tänker han dra igång en återförsäljarverksamhet för den typen av hojar. I förrgår mailade han sin vänkrets och bad om investeringar. Tack vare det har han på mindre än två dygn fått in mer än 50.000 kronor.

– Jag är övertygad om att det finns ett marknadsutrymme för elektriska motorcyklar som går att likna vid Tesla Motors, som med sina sportbilar tillgodoser en "high end"-marknad för dem som vill köra för att det är kul, spännande och fartfyllt, säger han.

För att ge återförsäljarverksamheten legitimitet drar han igång Morris Motorcycles Racing Team, som ska delta i tävlingsserien TTXGP med en motorcykel av märket Mavizen. Deltagarna i tävlingsserien blir även delägare i densamma. Totalt är budgeten på 700.000 kronor.

– Uppståndelsen kring Morris Motorcycles Racing Team 2010 var helt oväntad. Detta är något som sker på min fritid, säger motorcykelfantasten Morris Packer, som till vardags arbetar inom Bonnierkoncernen i form av teknikchef på TV4 Expressen Mobilab AB.Medieprofilen Morris Packer byter sandaler mot MC-boots och startar racingteam

/Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: