Drivhuset söker pengar för fortsatt matchning

Studentinkubatorn Drivhuset i Malmö har för andra gången genomfört ett lyckat matchingsevent för uppstartsföretag och studenter som söker extrajobb eller praktikplats. Nu söker man finansiering för att permanenta verksamheten.

– Vi hoppas kunna köra en gång per termin så studenter kan komma ut i entreprenörsvärlden och företag utan kapital får hjälp att hitta arbetskraft. Första gången vi testade var i höstas, då fick vi stöd från Malmö Universitet. I förra veckan följde vi upp det utan stöd, men att fortsätta utan finansiärer eller annat stöd blir svårt som ideell verksamhet, säger Sebastian Ekstam, vd för Drivhuset i Malmö, till Rapidus.

Vid det första försöket i höstas kom 80 studenter, vilket var så många som fick plats, och förra veckan kom 290, även det fullsatt. Utvärderingen av höstens matching visar att två tredjedelar av studenterna fick en praktikplats eller extrajobb hos något av de deltagande företagen.

Niclas Lindstrand

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: