Debat: Bropriset ett stort hinder för både utflykter och arbetspendling

Apropå fredagens snabbanalys om bropriserna:

Jag innehar en brobizz. Men den straffavgift man drabbas av en gång per sexmånadersperiod har inneburit att jag avstått från att resa till Danmark vid ett oräkneligt antal tillfällen.

Jag har avstått från resor till Arken, Louisiana, Köpenhamn, Dragör osv för att i stället välja utflyktsmål hemma i Skåne. Det hade varit trevligt att bara kunna ta en tur till Danmark när andan faller på. Men priset avskräcker, 560 kr för en utflykt. Nej tack!

Det finns ytterligare problem avseende bropriset. Jag är personalansvarig och företaget har anställt två vikarier från Köpenhamn. Bropriset (bland övriga problem såsom skatter m.m.) är ett stort hinder för dessa personer. Det blir alldeles för dyrt att pendla varje dag. Detta är ett verkligt hinder för oss att kunna anställa och ett hinder för danskar att ta anställning.

Gertrud Wennerberg

Personalansvarig för AB Dendera Holding, AB Nämndemansgården samt Crafoord Auktioner i Lund AB

Bransch/Kategori

    Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

    Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

    Prova nyhetstjänsten här!


    Samarbetspartners: