Dataspelsfond gör sin sista investering…

Nordic Game Ventures första fond har gjort sin sista investering och har totalt satsat i nio spelrelaterade bolag. Den sista investeringen går till doldisen Undone Games, vilket enligt fondens grundare med tiden kan bli deras största satsning. 

– De är egentligen inte spelutvecklare, utan ett gäng reklam- och marknadsföringsfolk i toppklass som har tagit fram ett ordspel som är så enkelt att det är genialiskt. Det är ingen teknisk utmaning alls, men vi kan inte avslöja så mycket om det eftersom det inte går att värna sig mot kopior. Ordspel är en ganska liten, men lönsam nisch. Det gäller att ha en rejäl fart till marknaden, säger Nordic Games grundare Erik Robertson. 

Undone Games, som är baserat i Malmö, grundades i år av Anna Bostam, Annika Frankel och David Birde. Idén kommer från den sistnämnde som, med papper och penna, brukade spela spelet med sin mamma som barn. Det är en typ av ordpussel som spelas en mot en. 

– Vi vet inte var det ursprungligen kommer från, men är alla besatta av ordspel och korsord och tyckte att det var konstigt att ingen annan kände till det här sjukt roliga spelet, säger Undone Games vd Anna Bostam. 

Totalt har Nordic Game Ventures gått in i nio bolag och stänger nu sin första fond för nya  investeringar. Fem av portföljbolagen är finska bolag. Övriga är LocalizeDirect från Helsingborg, nyligen konkursade Akribian från Lund, Wanderword från Boden och Undone Games. Nu söker Nordic Game Ventures efter en ankarinvesterare till dess andra fond. 

– Tiderna är usla, men samtidigt är spelbranschen inte konjunkturkänslig, säger Erik Robertson. 

Emiliano Strauss

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: