Dansk spelbransch halkar efter

Satsningar på nya spel går långt oftare till Sverige än till Danmark. Anledningen är helt enkelt att det svenska spelklimatet är bättre än det danska, menar investerare.

E-sport, mobilspel och tv-spel. Den internationella spelindustrins omsättning ökar i genomsnitt med 10 procent om året. Samtidigt faller den i Danmark. Från 1,03 miljarder till 916 miljoner danska kronor 2017.

Egmontägda Nordisk Film har investerat en miljard danska kronor till danska och svenska bolag. Men fördelningen är knappast jämn, 90 procent gick till de svenska. Anledningen uppges vara att Sverige mer specifika satsningar mot just spelbranschen.

– Det är inte för att vi inte vill investera i danska spelbolag, men hittills har vi inte hittat många intressanta investeringsobjekt här hemma. Det råder ingen tvekan om att Sverige och Finland ligger lite längre fram på det här området, säger Allan Hansen, vd för Nordisk Film, till Finans.dk. /Mette Carlbom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: