Dansk smartphone

Snart kan Danmark vara stolt producent av en smartphone med Bang & Olufsen-ljud. Det danska företaget Lumigon presenterade i dag sin nya Android-telefon T2 som en utmanare till Apple, Samsung och HTC.

Vid flera tillfällen tidigare har bud kommit från Lumigon om att telefonen är på gång, men lanseringen har hela tiden skjutits fram, skriver Berlingske Tidendes ekonomisajt business.dk. Senaste beskedet var att den skulle lanseras under 2011, men så blev inte fallet.

I dag presenterar dock Lumigon telefonen på sin hemsida och skriver att ”T2 släpps på utvalda marknader i Europa och Asien under första halvan av 2012”.

De danska teleoperatörerna, genom vilka det största antalet telefoner säljs, har dock inte hört något från Lumigon, skriver business.dk.

-- Vi har en kontinuerlig dialog med alla telefonproducenter om nuvarande och kommande produkter för cirka 6-9 månader framåt i tiden. Så det är inte normalt att Lumigon inte hör av sig. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Morten Steen Jensen, inköpschef på TDC, till mobilsiden.dk. /Charlotte Pehrson 

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: