Dansk ex-minister i Skåneettans final

En av de 15 finalisterna i årets Skåneetta-tävling är den danska före detta trafikministern Flemming Hansen (Konservative). Det är för sitt engagemang i och lobbyarbete för Stora bält-bron som han nominerats till den skånska tävlingen – juryn menar att hans arbete haft positiva effekter även på den här sidan Sundet.

Skåneettan arrangeras av den liberala tankesmedjan Timbro Syd, som vill lyfta fram ”ledande inspiratörer för förändring och utveckling”. Som finalist har Flemming Hansen bland annat sällskap av Media Mötesplats Malmös verksamhetschef Magnus Thure Nilsson, Lunds universitets styrelseordförande Allan Larsson och Ljubo Mrnjavac, VD för Rosengård Invest.

De 15 finalisterna har utsetts av cirka 100 nominerade i fem kategorier: media, offentlig sektor, kultur, politik och näringsliv.

Utöver det danska inslaget har Skåneettan i år fått fler nomineringar från nordvästra och nordöstra delarna av landskapet. Vem som blir årets Skåneetta presenteras den 7 september vid Skånelistans höstpremiär. /AP

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: