Danmark vill ge miljardstöd till Postnord

Den danska regeringen vill stödja krisdrabbade Postnord med en miljard danska kronor, erfar Børsen. Det för att täcka de akuta utgifterna. Något som får branschen att ilskna till.

Just nu pågår förhandlingar med Sverige om hur situationen för det gemensamma postföretaget ska lösas. Men staten kan inte pumpa in pengar i Postnord hur som helst utan att riskera att bryta mot EU:s konkurrensregler.

Carina Christensen, vd för branschorganisationen ITD, uppger sig vara bekymrad över uppgifterna och kallar det för en “undermålig nödlösning”. Men andra anser att tillskottet kan ha en funktion:

– Staten står inför ett akut problem med Postnord. Om de vill sälja eller privatisera skulle det ske på den absoluta värsta tidpunkten. Så det är absolut logiskt att köpa sig lite tid, säger Per Nikolaj Bukh, professor i ekonomistyrning vid Aalborg University, till Børsen. /Mette Carlbom

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: