Danmark i skuggan av svensk spelindustri

Medan dansk spelindustri går på knäna i de bistra tiderna tycks de svenska konkurrenterna aldrig få slut på extraliv. Totalt var omsättningen 2009 tre gånger högre på svenska sidan sundet än på den danska.

Siffrorna som danska Computerworld sammanställt visar tydligt på styrkeförhållandet mellan dansk och svensk spelutveckling. Medan de danska bolagen tillsammans omsatte cirka 250 miljoner danska kronor förra året sålde de svenska bolagen spel för motsvarande 825 miljoner. Bortsett från Stockholmsbaserade Grin, som gick i konkurs i augusti, och Avalanche studios, som tvingats banta bort halva personalstyrkan, har de svenska spelbolagen också klarat sig bättre i krisen, skriver Computerworld.

Det har nu gått så långt att danska IT- och spelutvecklingsutbildningar börjat råda sina nybakade studenter att söka jobb utanför landets gränser - i Sverige, först och främst. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: