Danir går in i nättjänst för pensionssparare

Dan Olofssons ägarbolag Danir blir nya delägare när Malmöbaserade Kollektiva tar in 12,8 miljoner kronor i en nyemission. Bolaget, som är grundat av Avail Intelligence tidigare vd Pontus Kristiansson, har hittills lockat 7.500 användare till en tjänst som automatiskt föreslår fondval åt pensionssparare.

Kollektiva drog igång i början av 2015 kring idén att automatisera rådgivningen i PPM-systemet. Tekniken bygger sin rådgivning på fondportföljerna för de mest framgångsrika spararna i varje årskull.

Sedan tidigare finns bland andra Greg Dingizian i ägarledet. De får nu sällskap av Danir. Pengarna ska Kollektiva ha till marknadsföring och till vidareutveckling, uppger vd Pontus Kristiansson.

– Vi ska bredda oss till närliggande områden. Vad det innebär kan jag inte säga än, men det handlar fortfarande om pensionssparande, säger han till Rapidus.

Hittills har 7.500 användare lockats till tjänsten, som får bättre underlag ju fler som ansluter sig. Några intäkter har Kollektiva inte i dagsläget.

– Vi kommer under våren lansera vår första betalprodukt. Vi har finansiering nu för en god tid framöver men kommer förmodligen göra någon emission till, säger Pontus Kristiansson utan att vilja ge fler detaljer.

Även efter Danirs intåg är de fyra grundarna majoritetsägare i Kollektiva.

Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: