CellaVision tar förlustkvartal med ro

Lundabolaget CellaVisions aktie störtdök på fredagen sedan bolaget redovisat sin första kvartalsförlust på flera år. Men ledningen hänvisar till engångseffekter i bokföringen och biter inte på naglarna över rörelseresultatet, som slutade på -4,4 miljoner kronor.

Försäljningen av bolagets laboratorieutrustning för automatiserad blodanalys har inte backat nämnvärt, omsättningen slutade på 21,1 miljoner kronor mot 22 miljoner samma period förra året.

CellaVisions finanschef Johan Wennerholm menar att det är engångsposter i bokföringen som spökar. Första kvartalet 2009 hade bolaget just färdigställt en ny version av sin blodanalysmaskin, vilket då kunde tas upp som en tillgång i redovisningen. Någon sådan post finns dock inte i år.
CellaVisions aktie ska också byta lista från First North till Small Cap, något som belastar kvartalets resultat med ytterligare 1,6 miljoner kronor, uppger Johan Wennerholm.

Förlustbeskedet var dock besk medicin för börsen. CellaVisions aktie hade strax efter lunchtid fallit med över 20 procent.

CellaVision sysselsätter ett 50-tal personer varav 40 i Lund och resterande på dotterbolag i Japan, Kanada och USA. /Erik Olausson

 

 

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: