CDON tar in 650 miljoner – och byter namn

Malmöbaserade e-handelskoncernen CDON tar in 650 miljoner kronor i en nyemssion som är garanterad av Kinnevik. Utöver att betala skulder ska pengarna framförallt gå till att lansera betaltjänsten Qliro payment solution på fler av CDON:s nätbutiker. Samtidigt byter hela koncernen namn till Qliro.

100 miljoner kronor ska även gå till de olika nätbutikernas expansion, framförallt modebutiken Nelly, skriver bolaget i kvartalsrapporten som släpptes på onsdagsmorgonen.

Ekonomiskt har 2014 utvecklat sig bättre för CDON än föregående år. Nettoomsättningen under årets första nio månader ökade med 15 procent till 3,3 miljarder kronor, medan resultatet efter skatt vändes från en förlust på 83 miljoner kronor 2013 till en vinst på 12 miljoner kronor i år. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: