Budstrid om fastighetsbolag i Lund

En budstrid har blossat upp om noterade fastighetsbolaget Tribona i Lund. Efter att såväl styrelsen som en rad minoritetsägare ratat ett tidigare bud från Corem Property har konkurrenten Catena köpt på sig 30 procent av bolaget och lagt ett bud på resten.

Beskedet på tisdagsmorgonen kommer efter ett par veckors spekulation om Tribonas framtid. I mitten av september lade Corem Property ett bud på bolaget som accepterades av huvudägaren Klövern men ogillades av styrelsen och en rad minoritetsägare. Bakom både Corem och Klövern står Rutger Arnhult, som av minoritetsägare anklagats för att försöka snacka ner aktiekursen för Tribona och därmed komma över bolaget billigare.

Catenas bud kommer efter att bolaget köpt upp Klöverns 30-procentiga ägarandel i Tribona. Meddelandet fick Tribonas aktiekurs att stiga med runt tio procent.

Tribonas innehav består av drygt 700.000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, i huvudsak logistikfastigheter i Sverige och Köpenhamn. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: