Bud på Blackberry

Storägaren i mobiltillverkaren Blackberry, Fairfax Financial Holding, tar täten i ett konsortium som lägger ett bud på hela företaget värt 4,7 miljarder dollar. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters på måndagskvällen.

Fairfax äger idag tio procent av börsnoterade Blackberry, med huvudkontor i Waterloo i Kanada. Blackberry var pionjärer inom mobilbaserad e-post och köpte för tre år sedan upp Malmöföretaget TAT i en uppmärksammad affär. Bolaget har dock fortsatt tappa mark i smart phone-racet, som senaste åren dominerats stort av Apple och Samsung.

Styrelsen för Blackberry gick i augusti ut med att man startat en utvärdering av de framtida strategiska möjligheterna. Så sent som förra veckan vinstvarnade bolaget igen. Ledningen räknar med att redovisa ytterligare en kvartalsförlust i mångmiljonklassen.

Blackberry/TAT har idag cirka 170 anställda i Malmö. Företaget har till den fjärde november på sig att få in högre bud, skriver Reuters. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: