Bud på Aspiro

Bolaget Project Panther Bidco lägger bud på mjukvarubolaget Aspiro, med säte i Malmö. Bakom affären står hiphopstjärnan Jay Z.

Aspiro har bland annat musiktjänsten WiMP Music Streaming. Verksamheten grundades 1998 och är noterad på Stockholmsbörsen. Under januari-september landade omsättningen på 229 miljoner kronor, men resultatet skrevs i rött, minus 43 miljoner kronor.

Budet från Project Panther Bidco värderar Aspiro till 464 miljoner. Styrelsen gick på fredagsmorgonen ut och rekommenderade aktieägarna att acceptera erbjudandet, som innebär en premie på 59 procent i förhållande till gårdagens stängningskurs.

”Efter att ha utvärderat erbjudandet är det den oberoende budkommitténs uppfattning att Panther, som ägs indirekt av SCE och kontrolleras av Shawn Carter, besitter den ekonomiska kraft och det engagemang som krävs för att kunna fullfölja Aspiros strategiska plan för en global expansion” skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den Shawn Carter det handlar om är ingen mindre än världsstjärnan Jay Z, skriver nyhetsbyrån SIX.

Aspiro grundades i Malmö och har fortfarande formellt säte i Skåne, även om ledningen sitter i Oslo. Vd är Andy Chen. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: