BrainLit tar in 124 miljoner

BrainLit ska stärka sin internationella försäljning och tar in 124,3 miljoner kronor i en kraftigt övertecknad nyemission. Nu ska man satsa på att etablera kontor och servicepersonal i nya länder med Tyskland som start. 

Största investerarna var entreprenören Gustaf Ramel, Dan Olofssons Danir och bolaget Sinch med bland andra Björn Zethraeus – medgrundare till Stockholmsbaserade CLX Networks – i spetsen. Cirka 50 miljoner av det nya kapitalet kommer dock från nya delägare. 

– Det är otroligt roligt att få in så många kraftfulla och kompetenta delägare, säger BrainLits vd Niclas Olsson till Rapidus. 

Pengarna ska främst gå till att expandera utomlands och etablera det bolaget kallar ”business support centers” i andra länder. Först ut blir Tyskland, men den största satsningen är dock på USA. Kapitalet ska också användas till att fortsätta utveckla bolagets teknik för personanpassat hälsosamt inneljus. 

– Vi vill förstärka kraftigt i USA eftersom de står för ungefär halva världsmarknaden och vi har fått en enorm respons där. Det finns ett väldigt stort intresse globalt för vår teknik och många stora kunder kräver lokal närvaro och support. Vi ser stora möjligheter i att expandera genom att följa kunderna ut i världen, säger Niclas Olsson. 

Bland deras stora internationella kunder märks revisionsjätten EY, Sony, Swedbank och ”en av världens största flygplanstillverkare”.

Emiliano Strauss

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: