BioInvent tar in 150 miljoner

Forskningsbolaget BioInvent på Ideon i Lund tar in 150 miljoner kronor i en riktad nyemission. Bland investerarna finns Lars Backsell och Thomas Eldered, ägare till kontraktstillverkaren Recipharm.

En extrainsatt stämma ska i början av februari godkänna emissionen, som även tecknas av norska kapitalförvaltaren DnB NOR Asset Management.

– Skälet till emissionen är tvådelat. Vi måste ha tillräckliga resurser för att driva våra projekt framåt, men vill också bredda ägarbasen med personer med industriell bakgrund samt få mer institutionellt ägande, säger BioInvents VD Svein Mathisen till Rapidus.

Lars Backsell och Thomas Eldered går in i emissionen via sitt bolag B & E Participation.

BioInvent jobbar med utveckling av antikroppsläkemedel inom bland annat cancer och åderförkalkning. Aktien är noterad på Nasdaq OMX i Stockholm. De första tre kvartalen 2009 omsatte bolaget 60,6 miljoner kronor från den löpande verksamheten med en förlust efter skatt på 130,8 miljoner kronor. /KS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: