BioInvent får pengasäck från Basel

BioInvent har tillsammans med kompanjonerna ThromboGenics fått in tio miljoner euro i delbetalning för läkemedelskandiaten TB-403. Pengarna kommer från Roche, som genom kliniska studier på patienter med äggstocks- och tjocktarmscancer tagit BioInvents substans ett steg närmare marknaden.

För BioInvents del innebär milstolpeersättningen ett tillskott på fyra miljoner euro. Pengarna kommer lägligt för Lundabolaget, som under vintern tvingats be aktieägarna om 150 miljoner kronor i en nyemission och sagt upp ett tiotal personer för att renodla verksamheten. 2009 gjorde bolaget en förlust på 177 miljoner kronor.

VD Svein Mathisen är fåordig om den fortsatta utvecklingen av TB-403. ”Du får ringa Basel” säger han och hänvisar vidare till Roche, som nu sköter projektet efter eget huvud. Klart är i alla fall att BioInvent hoppat över ytterligare ett hinder för att nå de hundratals miljoner euro som kommer bolaget till del om TB-403 når marknaden. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: