Bildspel: Lunds högsta höns i Rapidusbaren

Än är det inte klart vem som tar vem i den politiska dansen i Lunds kommunfullmäktige, där inget block fick egen majoritet i valet. Men som socialdemokratisk frontfigur är Anders Almgren huvudkandidaten till att ta över som kommunens "regeringschef". På Rapidus-baren på torsdagskvällen var han tystlåten om förhandlingarna med centern och folkpartiet men desto mer frispråkig om hur han vill lyfta Lunds innovationskraft och näringsliv. Bland annat öppnade han för att kommunen ska ta till sig mer av det mobilklustret har att erbjuda.

- Det måste färga av sig mer att Lund ligger i framkant när det gäller mobilteknik. Sedan ska vi inte testa helt experimentella saker, det får gärna vara lite beprövat så det inte går åt skogen. Men vi måste inte vara sist med att ta till oss ny teknik, sa han till publiken på Edison Park.

Andra som frågades ut på scenen av Rapidus reporter Jennie Lorentsson var Sparbanken Skånes marknadschef Marie Wallinius och vd Bo Bengtsson, som i helgen genomför första etappen för att smälta ihop de tre tidigare bankernas datasystem, Ingrid Heath som är vice vd för branschorganisationen SwedenBio, och Sven Strömqvist, vice rektor för Lunds universitet som på universitets vägnar fick ta emot priset Rapidus creddar för LU:s topplacering i världsrankingen QS World. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: