Barchan kickstartar Wilja

Finansmannen Jan Barchan har gått in som delägare i det Malmöbaserade callcenterföretaget Wilja. Investeringen är en av de allra första som kommit till genom entreprenörsstiftelsen Uppstart Malmö.

Förutom Jan Barchan har en skånsk VD i fastighetsbranschen investerat i bolaget. Totalt rör det sig om några hundratusen kronor.

På en månad har Wilja flyttat in i nya lokaler och gått från 8 till 22 anställda, varav 6 på heltid.

– Vi växer nu så att det knakar och tack vare investeringarna kan vi lättare satsa på att få in fler kunder, säger VD Jakob Dahlberg.

Affärsidén är kundhantering inom finansbranschen. Jakob Dahlberg arbetade själv som anställd på ett callcenter när han insåg att behovet av telefonservice inom finansområdet var stort och därför drog igång Wilja. Första kunden var Systematisk Kapitalförvaltning. Målet är 45 anställda under 2012. /Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: