Axis tar in en om dan

Medan Sony Mobile gör sitt bästa för att minska antalet anställda gör kameraföretaget Axis på andra sidan motorvägen i Lund det motsatta. Bolaget rekryterar i genomsnitt fem personer i veckan och har nu totalt drygt 1.300 anställda, varav cirka 700 i Lund.

Enligt vd Ray Mauritsson expanderar Axis inom alla områden, även om det varit övervikt mot försäljningssidan senaste året. Axis finns i dag i ett 40-tal länder, men det är i Lund som företaget växer mest.

Under tredje kvartalet omsatte bolaget strax över en miljard kronor, men vinsten sjönk jämfört med samma period i fjol. Det framgår av delårsrapporten som kom för ett par veckor sedan.

– Den största utmaningen är vår kraftiga rekrytering, som just nu ligger på gränsen till vad vi klarar av. Vi lägger mycket kraft på att ge alla nyanställda en god introduktion, säger Ray Mauritsson till Rapidus.

Fokus ligger fortsatt på den asiatiska marknaden, framförallt Kina. Mindre kamerasystem, speciellt anpassad för detaljhandel, är också prioriterat eftersom skiftet från analog till digital övervakning inte kommit lika långt där som hos kunder med större system, som flygplatser och järnvägsstationer. /Anders Frick

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: