Axis faller efter växtvarning

Tillväxten under första halvåret blir lägre än väntat. Det flaggar Axis i ett pressmeddelande på onsdagsmorgonen. Vid lunchtid har Stockholmsbörsen handlat ner aktien 16 procent.

Lundabolaget uppskattar att försäljningen januari-juni landar på drygt 1,5 miljarder kronor, vilket är i linje med de egna prognoserna men lägre än analytikernas förväntningar. Tillväxten skulle därmed ligga på 17 procent i svenska kronor och cirka 30 procent i lokala valutor.

– Axis agerar på en marknad som bedöms ha en tillväxtpotential på 25-30 procent de kommande åren. I det korta perspektivet är Axis försäljning av nätverksvideoprodukter tidvis ryckig, på lång sikt är förutsättningarna goda för en fortsatt positiv utveckling inom nätverksvideoområdet, säger VD Ray Mauritsson i pressmeddelandet.

Rörelsemarginalen för halvåret väntas från företagsledningens håll uppgå till 13 procent, att jämföra med 14,1 procent helåret 2010.

Axis grundades 1984 och jobbar med teknik för digital videoövervakning. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: