Audiodev varslar femton i Malmö

Börsnoterade Audiodev drar ner med femton tjänster i Malmö. Bolaget pressas av lågkonjunkturen och gjorde under första kvartalet en förlust på drygt arton miljoner kronor.

Audiodev säljer testutrustning för tillverkningsprocessen i bland annat cd- och blue ray-industrin. Största ägare är den skånske affärsmannen Jan Barchan, genom bolaget Briban Invest. Stort hopp sätts till just blue ray, men företaget flaggar för fortsatt osäkerhet om när i tiden tillväxten tar fart. Därför sjösätts nu ett sparprogram som innebär att femton tjänster varslas.

Nedskärningarna sänker bolagets kostnader med tio miljoner kronor på årsbasis. Vd Christer Sjöström utesluter dock inte att nya pengar behöver tas in i en nyemission innan verksamheten lämnar svarta siffror.

I juni lämnar Christer Sjöström sitt jobb och ersätts av Marianne Sernevi, idag chef för optisk media på företaget. Efter genomfört sparprogram har Audiodev knappt 60 anställda. /KS

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: