Atos Medical varslar

Sedan 2005 har Atos Medical växt mer eller mindre kontinuerligt. Men nu tvingas det skånska medicinteknikbolaget varsla ett 20-tal anställda om uppsägning, skriver Skånska Dagbladet. Neddragningen kommer beröra samtliga delar av bolaget utom utvecklingen, uppger vd Tommy Hedberg.

− 95 procent av vår försäljning går internationellt, och framförallt är det den starka kronan som ställer till det. Vi har en mycket intressant produktportfölj som vi vill fortsätta utveckla, och vi behöver därför fokusera våra resurser på produktutveckling, säger han till Skånskan.

Atos Medical tillverkar bland annat röstventiler till patienter som fått struphuvudet bortopererat, exempelvis vid cancerbehandling. Som Rapidus tidigare rapporterat har bolaget senaste året etablerat sig i såväl Japan som Brasilien.

Globalt har Atos Medical i dag runt 430 anställda, varav 180 i Hörby. Bolaget ägs sedan 2011 av Wallenbergsfärens riskkapitalbolag EQT. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: