Atea först ut i Apptus nya kundgrupp

Med bolag som Eniro, CDON och brittiska Yell.com har IT-bolaget Apptus sökteknik främst använts av katalog- och e-handelssajter riktade mot privatkonsumenter. Med Atea som kund tar Lundabolaget steget in på företagsförsäljning.

Börsnoterade Atea säjer datorer och annan IT-infrastruktur till företag. Bolaget omsatte förra året 15 miljarder norska kronor.

Apptus VD Michael Mokhberi vill inte säga hur mycket ordern betyder för Apptus, som bland annat får betalt efter hur mycket bolagets sökteknik används på Ateas e-handelssajt.

– Men våra affärer ligger mellan fyra och sju siffror. Sedan får du gissa själv, säger han till Rapidus.

Apptus, som det senaste året kapat personalen från drygt 60 till ett 40-tal anställda, gjorde en förlust på nästan 20 miljoner kronor förra året, med en omsättning på 41 miljoner. I år räknar Mokhberi med 45 miljoner kronor i omsättning och fem miljoner i vinst. /EO

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: