Å&R Carton i samriskbolag

Förpackningstillverkaren Å&R Carton i Malmö har hittat en fransk partner för en ny Europasatsning. Målet är att slå sig in på marknaden för miniwell, ett material som bland annat finns i bag in box-förpackningar.

Tillsammans med LGR Emballages bildar Å&R Carton ett samriskbolag med säte i Bryssel. Att valet föll på LGR som partner förklarar Å&R Cartons vd Per Lundeen med att bolaget har stora erfarenheter från den här typen av material.

– De sitter på den tekniska kompetensen inom det här området och vi har marknadsföringsapparaten som krävs, säger han.

Sedan tidigare tillverkar Å&R Carton miniwell i mindre skala vid ett par av bolagets fabriker, men nu ska tillverkningen skalas upp. Företaget tittar på potentiella uppköp av fabriker på den europeiska marknaden. Några investeringar i Sverige är dock inte aktuella.

Å&R Carton bildades år 2000 ur Åkerlund & Rausing och omsatte ifjol 350 miljoner euro. Totalt har verksamheten 1.700 anställda runt om i världen, varav omkring 100 sitter i Skåne. Sedan förra året är finska riskkapitalfonden Ahlström Capitals huvudägare i bolaget. Ahlström Capitals är också ägare i skånska Ripasso. /Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: