Apputveckling raketbränsle för Malmöbolag

Malmöbolaget Crunchfish tillverkar mobiltelefonprogram, så kallade appar, och växer fort. Bolaget drog igång så sent som i mars, men har redan 16 personer involverade i olika projekt.

Den snabba expansionen har skett med hjälp av såväl bemanningsbolaget Create in Lund AB, som med enskilda underkonsulter. Crunchfish grundare och huvudägare Paul Cronholm säger till Rapidus att bolaget nu planerar att rekrytera tre säljare och därefter satsa på expansion österut, främst Sydkorea.

Paul Cronholm är utbildad i fysik och arbetade tidigare som utvecklare på Ericsson och därefter Sony Ericsson, men sa upp sig i samband med telekomjättens senaste stora neddragning för att istället starta eget.

Crunchfish har redan tre större kontrakt undertecknade, varav det största är i storleksordningen en miljon kronor. För närvarande utvecklar bolaget en navigationstjänst, med målet att nå en massmarknad. /Anders FrickPaul Cronholm

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: