Appar i baren lockade rekordmånga

Rekordmånga personer lockades till Innovationsbaren, som arrangerades på Ideon Agora i samarbete med Rapidus. Över 150 anmälda fick ta del av de senaste rönen inom apputveckling för mobiler från en trio, bestående av Claes Magnusson, rektor på Malmö Yrkeshögskola, Dennis Gustafsson, utvecklare på Mediocre samt Viktoria Blomberg, utvecklare på konsultföretaget Appbyrån.

Tidigare i höst var Dennis Gustafssons iOS-spel vattensprutarspel Sprinkle färdigt. Omkring 100.000 exemplar av spelet såldes under den första helg då spelet lanserades.

– Mina barn älskar Sprinkle, men de stora pengarna ligger mycket oftare i att utveckla appar åt företag och organisationer, säger Claes Magnusson.

Under baren fick ett överraskningsteam kläcka idéer för nya appar och kom bland annat på en t-shirt-designapp samt en pendlar-app. Teamet bestod av Handelskammarens Gustaf Lorentz, Cybercoms Marijana Teljega, Tornahems Maria Swärd och Sigyn Jorde, tidigare Foss Analytical och Carlsberg bryggeri.

Innovationsbaren handlade mycket, men inte enbart, om appar. Landskrona Innovationscenter LINC siktar på att bli ”Sveriges bästa utvecklingsmiljö för framtidens livsmedel” och fick för det utmärkelsen Rapidus creddar av Rapidus reporter Lisa Kirsebom. /Anders Frick 

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: