Anotopenna ska ge enklare Bar mitzva

Trenden fortsätter bland IT-branschens hårdvarubolag att låta vem som helst utveckla mjukvara åt produkterna och sälja programmen via nätet. Efter Sony Ericsson och Axis är det nu Anotoavknoppningen Livescribes tur att öppna en app store. Hittills finns ett 30-tal program att ladda ner till Livescribes Pulse smartpen, en modifierad version av Anotopennan.

Förutom att kunna digitalisera det som skrivs för hand kan Livescribes penna spela in och spela upp det som sägs samtidigt som ett ord eller en mening skrivits ner. Bland de nedladdningsbara programmen finns språkkurser i spanska och koreanska, spel som hänga gubbe och blackjack. Dyrast är programmet ”Magic Yad – Hebrew chanting made easy”, riktat till dem som vill lära sig mässa judiska religiösa texter till exempel inför Bar mitzvan. För 100 dollar får man Torah-böckerna på speciellt Anotopapper så att man kan peka på avsnitt ur texten och låta pennan läsa upp det korrekta uttalet.

Av börsnoterade Anotos totala omsättning på 142 miljoner kronor för årets första nio månader stod licensintäkter från bland annat Livescribe för 36 miljoner. Under samma period gjorde Anoto dock en förlust på 23 miljoner kronor efter skatt. Vi får nog vänta med att säga Mazel tov. /EO

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: