Anoto tar in ytterligare 115 miljoner

Teknikbolaget Anoto har emitterat aktier för ytterligare 115 miljoner kronor för att finansieras det tidigare aviserade köpet av amerikanska Livescribe. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen.

Livescribe är en amerikansk partner till Anoto med 45 anställda och huvudkontor i San Fransisco-området. I början av november tog Anoto in 74 miljoner kronor som ett första steg för att betala köpeskillingen för Livescribe.

Anotos elektroniska penna används för att digitalt registrera det som skrivs på papper eller på en skärm. Tekniken har hittills främst använt för mindre format, exempelvis formulär, men bolaget jobbar på tillämpningar där hela väggar kan användas som skrivyta. Omsättningen i tredje kvartalet dubblades till 55 miljoner kronor,  men förlusten steg samtidigt till -30 miljoner. Innan köpet av Livescribe hade Anoto ett 100-tal anställda varav cirka 30 i Lund. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: