Anoto dyker på emissionsbesked

Under morgonen kom Anoto med ett pressmeddelande som gör klart att bolaget planerar att dra in 95 miljoner kronor till kassan. Marknadens dom är hård efter beskedet.

Affären med Panasonic räcker inte för att hålla verksamheten flytande. Anoto ska ta in ytterligare 95 miljoner kronor i en företrädesemission för att finansiera den fortsatta verksamheten. Förslaget måste först få ett godkännande vid en extra bolagsstämma den 4 mars. Så sent som i september sa vd Stein Revelsby att han inte såg något behov av ytterligare finansiering under 2012, men mycket längre än så räckte inte kassan.

Anoto som handlas på Stockholmsbörsens Small Cap-lista har backat med drygt 30 procent under förmiddagens handel. Samtidigt ska nedgången ses i ljuset av väldigt stor uppgång tidigare under januari. Sett till den senaste månaden har aktien fortfarande gjort en rejäl uppryckning.

Anoto som utvecklar teknik för en läspenna sysselsätter i dag drygt 100 anställda varav största delen sitter i Lund. /Joel Persson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: