Anoto drar ner

Börsnoterade Anoto flyttar all mjukvaruutveckling från Lund till dotterbolaget i Storbritannien. Företaget lägger också ut sin logistikverksamhet till Kina - och därmed hotas 25 jobb på huvudkontoret i Lund.

Enheten på Traktorvägen i Lund kommer framgent vara inriktad på forskning och utveckling runt hårdvara. Anoto står bakom en teknik för digitalt papper och penna. Genom att dra in upp mot 25 tjänster räknar bolaget med en årlig kostnadsbesparing på 20 procent. Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagen.

Fackliga förhandlingar inleds under juli månad. Företaget grundades 1996 av serieentreprenören Christer Fåhraeus. Trots bländande teknik har försäljningen aldrig lyft, och bara under första kvartalet i år redovisades en förlust på 21 miljoner kronor. Verksamheten har idag cirka 130 anställda.

Vid 14.30-tiden på torsdagen hade aktien handlats ner två procent från öppningskursen. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: