Alligator siktar på 350 miljoner i listningsemission

Lundabolaget Alligator Bioscience siktar på att få in 350 miljoner kronor i listningsemissionen senare under hösten. Ett antal institutionella investerare har lovat teckna aktier för 150 miljoner.

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget på onsdagsmorgonen. Noteringen på Stockholmsbörsen är ännu inte spikad, men är tänkt att ske innan årsskiftet.

Alligator Bioscience utvecklar cancerläkemedel där kroppens eget immunförsvar används för att bekämpa tumören. Förra året slöts en licensaffär med Jenssen Biotech, en del av Johnson & Johnson-koncernen, som redan inbringat över 400 miljoner kronor till bolaget.

Alligator Bioscience grundades 2001 och har i dag omkring 35 anställda. Största ägare är Banque Internationale à Luxembourg, följt av danska Sunstone Capital. Johnson & Johnson-koncernen äger i dag cirka 7,4 procent av företaget.

Rapidus har genom åren följt Alligator Biosciences utveckling i över 60 artiklar. Du som är prenumerant hittar dem i vårt arkiv. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: