Allan Kuhn snackar gärna fotboll på kallis

Rapidus frukost med Allan Kuhn

Det mediala ljuset på MFF:s nya tränare har lyst starkt sedan tillträdet i januari. Det syntes i Assa Abloys till bristningsgränsen fyllda lokaler när Allan Kuhn gästade Rapidus frukostmöte under fredagsmorgonen. Många är intresserade av Allan Kuhns strategi för att leda Malmös himmelsblåa stolthet tillbaka till toppen, och hans spelarstrategi och laguppställningar har synats i sömmarna sedan dag ett.

Själv tar Allan Kuhn gärna ett snack med gubbarna på kallbadhuset i Malmö om den senaste matchen, men betackar sig för professionella förståsigpåare som är snabba att döma utan att närvara under träningspassen.

– Det är ok att man kommer och säger lycka till eller fan vad dåliga ni var. Men jag har bestämt mig för att inte läsa för mycket tidningar och fotbollskanaler, för att det inte ska påverka mitt jobb. Jag har sagt till mina tjejer och min fru också, att inte läsa tidningarna oavsett om vi vinner eller förlorar.

Rapidus frukost med Allan Kuhn

Samtalet på scenen kretsade kring Allan Kuhns egna ledord för ett lyckat ledarskap; kärlek, krav och konsekvenser. Samtalet började med k:et i mitten.

Som ledare för ett lag där lokalpatriotismen är stark och som har många segrar bakom sig går det inte att blunda för att kraven, och förväntningarna, är stora. Att spelarna, ägarna, publiken och fansen har höga krav på den nya tränaren är naturligt för vem som helst, hur många artiklar man än inte läser. Men vems krav väger tyngst? frågar Jan Wifstrand som leder samtalet på scenen.

– Det är mina egna. Jag har otroligt stora krav på förberedelserna inför varje match, att titta på motståndarna och hitta rätt laguppställning. Har jag gjort allting rätt har jag en bra känsla inför matchen och det är väldigt viktigt.

Men kraven går också åt motsatt håll, både på att publiken uppför sig och på att spelarna gör sitt jobb så som de kommit överens om. För att skapa förutsättningar för att vinna krävs också att laget fungerar tillsammans.

– För att få dynamik i ett team krävs det att man accepterar att alla är olika men att alla ska göra ett så bra resultat som möjligt. Man ska ha en glädje och passion för att bli bättre, och det ska kännas som världens bästa jobb att spela fotboll i Malmö.

Rapidus frukost med Allan Kuhn

Allan Kuhns konsekventa fotbollskarriär började på barndomens Bornholm, sedan har han fortsatt, först som spelare och sedan som tränare. Redan som tio-åring fick han höra att han skulle bli professionell fotbollsspelare, och spenderade både skol- och fritid på fotbollsplanen. Ofta med storebror Hasse, som även han är fotbollstränare. Men förutom fotbollen har Allan Kuhn även en revisorsutbildning i bagaget, i likhet med Malmös tidigare tränare Åge Hareide.

– Alla unga människor borde gå en utbildning innan de blir fotbollsspelare. Det är viktigt eftersom det bara är tre procent som går hela vägen. De andra 97 procenten måste också ha något att göra om de inte når dit.

Även om Allan Kuhn är ny för Malmö är Sverige inte nytt för Allan Kuhn. Sedan tiden som spelare i Örgryte mellan 1997 and 2000 äger familjen en stuga i de halländska skogarna, där de tillbringar tid varje sommar i närheten av en insjö och stillheten. Så, hur var det med det kärleken då?

– Familjen kommer alltid först. Att vara en bra pappa och bra man, det tycker jag är viktigare än att vara en bra fotbollstränare. Personliga relationer är viktigare än fotboll, kom ihåg det. Jag är inte en människa som dricker eller röker mycket, utan får min energi från vänskaper, att dansa och musik. Och så är jag ganska bra på att dansa också.

Både Allan Kuhns fotbolls- och dansförmågor kunde bestyrkas av barndomskompisen och Bornholmaren Gitte Wille, kulturchef på Region Skåne, som överraskade Allan Kuhn på scen.

– Redan som tioåring var han en kändis på Bornholm. Och Allan dansade fullständigt fantastiskt.

Text: Hanna Sigeman

Foto: Kristoffer Lindblad och Pierre Mans

AllanKuhn_PierreMens3

Foto: Pierre Mens

 

 

 

Rapidus frukost med Allan Kuhn

Rapidus frukost med Allan Kuhn

 Vladimir Marica, KPMG; Kristofer Ramström, SEB Pontus Åstrand, John Deere; Emma Brandgård, ASSA Abloy Entrance Systems

 

Rapidus frukost med Allan Kuhn Rapidus frukost med Allan Kuhn

Erik Bergving, ASSA Abloy Entrance Systems, Ola Gunnefur, Castellum Briggen, Mats Nordin, Academic Search International  Jan Gjerlaug, Acerinox Scandinavia; Mikael Sjöblom, Aspekta

 

Rapidus frukost med Allan Kuhn

Rapidus frukost med Allan Kuhn

Jan Mårtensson, PAf Rekrytering Arne Åhlander, Aqqurite; Per Arne Stenlund, Mason Management

 

Rapidus frukost med Allan Kuhn

Rapidus frukost med Allan Kuhn

Tomas Hoflund, The Shipyard; Jonas Andersson, Samsung Techwin; Johan Ny, NY Consulting  Eva Backstam, K2 Search; Christer Backstam, Volito

 

Rapidus frukost med Allan Kuhn

Rapidus frukost med Allan Kuhn

 Jan Erik Bengtsson, Tillväxt Malmö; Lennart Gustafsson, Hobbit  Thorbjörn Wallentin, iaib

 

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: