Alfa Laval tar livsmedelsorder

Industribolaget Alfa Laval i Lund tar en rysk order på leverans av en processlinje till en livsmedelsfabrik för utvinning av vegetabiliskt protein. Affären är värd 75 miljoner kronor.

Det handlar om raffinering av solrosfrön till vegetabiliskt proteinkoncentrat, sockerkoncentrat och fiber till energipellets. Processlinjen ska byggas upp under 2014 och består av separerings-, filtrerings- och termiska enheter. Det framgår av ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen.

– Denna order bekräftar den goda tillväxt och höga aktivitetsnivå vi sett i Ryssland, säger koncernchef Lars Renström i pressmeddelandet.

Alfa Laval ökade under tredje kvartalet försäljningen med fyra procent till 7,2 miljarder kronor. Totalt under årets nio första månader omsatte bolaget 21.3 miljarder med en vinst efter finansiella poster på tre miljarder. /Kristian Svensson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: