Acconeer säkrar 120 miljoner inför listningen

Som Rapidus rapporterat tidigare står LTH-avknoppningen Acconeer inför en snar börsnotering med planen att ta in 150 miljoner kronor i samband med listningen. Av prospektet, som publicerades i dag, framgår att bolaget redan säkrat 80 procent av emissionen, motsvarande 120 miljoner kronor, genom teckningsförbindelser.

De som lovat gå in med pengar är främst nuvarande ägare som BGA Invest, Winplantan, Almi Invest, LU Holding, Thomas Rex och Lars Lindell. Men även ett fåtal andra, icke-namngivna, investerare.

Acconeer utvecklar hårdvara för att förse i första hand batteridrivna prylar med strömsnål radar. Bland annat utvärderas tekniken hos tillverkare av robotdammsugare och robotgräsklippare men den första kundbeställningen kom i somras från ett bolag som gör parkeringssensorer.

Acconeer grundades 2011 och sysselsätter i dag runt 20 anställda samt 10 konsulter i Lund. Bolaget ska enligt planen noteras på First North 11 december. /Erik Olausson

Bransch/Kategori

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: